Ana içeriğe atla
Haber yatay görseli

Kaos GL 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yayınlandı

Kaos GL 2014 yılı faaliyet Raporu ve temel istatistikler yayınlandı.

Kaos GL Derneği 2014 yılı birleştirilmiş faaliyet raporu.

TEMEL İSTATİSTİKLER

İlk 3 ay
Son 9 ay
toplam
Total katılımcı
4496
9978
14474
İnsan Hakları Eğitimleri sayısı
6
20
26
Kamuya açık etkinlik sayısı
48
126
172
Eğitim verilen mesleki uzman sayısı
240
666
906
Yayınlanan haber sayısı
780
2281
3061
Kamu kuruluşları ve uluslararası mekanizmalar ile yapılan savunuculuk toplantıları
31
65
96
Etkinlik yapılan şehir sayısı

37
Facebook takipçi artışı

31 727 (2)
Dağıtılan ücretsiz yayın

38686
İşbirliği yapılan STK

86
Web sitesine giriş yapan bilgisayar kullanıcısı

1982164

Toplam Katılımcı: Kaos GL’nin kendi düzenlediği açık veya kapalı etkinliklere ait toplam 2014 yılında 14474 kişi katıldı. Etkinlik tarih ve yerleri birbirinden farklı olduğundan bu katılımcıların bir kısmı tekerrür kişilerden oluşmaktadır. Miting, göster, stant gibi sokak etkinlikleri ile bazı sosyal etkinlikler bu sayının dışındadır
.
İnsan Hakları Eğitimleri Sayısı: Avukat, Öğretmen ve Ruhsağlığı Uzmanlarına 2014 yılında 26 insan hakları eğitimi verdik.

Kamuya Açık Etkinlikler: Sempozyumlar, atölyeler, uluslararası etkinlikler, forumlar, dersler, film gösterimleri, eylemler ve mitingler gibi herkesin katılımına açık 172 etkinlik düzenledik.

İnsan Hakları Eğitimlerinin Verildiği Uzman Sayısı: 45i Avukat, 20’si Ruh Sağlığı Uzmanı, 841’i Eğitim Emekçisi olmak üzere 906 mesleki uzmana insan hakları eğitimi verildi.

Haber:  %28’i gönüllü muhabirlerden, %22si özel haber/söyleşi, %8 LGBT Örgütlere ilişkin duyurular, %6’sı Çeviri haberler, %6’sı İngilizce haberler olmak üzere haber portalımız kaosGL.org’da 3061 haber yayınlandı.

Savunuculuk Toplantılar: Kamu kurumları, devlet kuruluşları, uluslararası kurumlar, sendikalar ve üçüncü taraflarla yapılan savunuculuk toplantı ve görüşmelerinin toplam sayısı 96.
Şehirler: Türkiye’de; Batman, Eskişehir, Malatya, Çanakkale, Samsun, Edirne, Balıkesir, Nazilli, Aydın, Antalya, Sakarya, İstanbul, Elazığ, Mersin, Adana, İzmir, Hendek, Yalova, Balıkesir, Muğla, Kocaeli, Hatay, Dıyarbakır, Antep, Dersim, Kütahya, Bursa, Antalya, Tekirdağ, Kars, Trabzon, Kayseri, Denizli, Isparta, Sivas, Bolu ve Türkiye dışında Kıbrıs olmak üzere toplam etkinlik yapılan şehir sayısı 37. Bu yerellerin bir çoğunda birkaç farklı çalışma gerçekleştirildi.

Dağıtılan Yayın: Örgütlere gönderilen ücretsiz yayınlar ve etkinliklerde dağıtılan ücretsiz yayınların toplam sayısı 38686

İş Birliği Yapılan STK: Tohav, Cisst, Pozitif Yaşam, Rusihak, Gündem Çocuk, AÜSBF İnsan Hakları Merkezi, Mülteci-Der, Bilgi Üni. İnsan Hakları Herkezi , Engelli Kadın Derneği, Frederick Ebert Vakfı, Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu, UAÖ, STGM, Kagider, Hrant Dink Vakfı, İkgv, Global Equality Font, Pen Norveç, SES, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Kütahya- Eğitimsen, İstanbul-2nolu Eğitimsen, İstanbul-3nolu Eğitimsen, İstanbul-6nolu Eğitimsen, İzmir-2nolu Eğitimsen, İzmir-4nolu Eğitimsen,  Eskişehir Eğitimsen, Mersin Eğitimsen,  Adana Eğitimsen, Urfa Eğitimsen,  Batman Eğitimsen, Çanakkale  Eğitimsen, TGS, Tasco, Fare, Olof Palme Center, Türk Psikologlar Derneği, Gökkuşağı Aile Grubu, Bursa Pdr-der, Bilkent Renkli Düşün, ODTÜ Lgbt, Etimesgut Ram, KTÖS, Ankara Kadın Platformu, Akader, Dostluk ve Yardımlaşma Vakfı, Kader Ankara, Yaşama Dair Vakıf, Çaba, Ece Ayhan Sivil Girişimi, Pan Görsel Kültür Derneği, İğne Deliği Gençlik Merkezi , Tog Trakya – Nazilli - Aydın, Türk Msıck, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği , Bakış Kişisel Gelişim Merkezi, Açık Toplum Vakfı, Tüm Bel-Sen, Antakya Sanat Derneği, Tarlabaşı Toplum Merkezi ve tüm LGBT Örgütleri ile toplamda 86 STK ile çeşitli çalışmalarda işbirliğine gittik.

İlgili Eğitim