Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

İnsan Hakları Okulu'ndan Araştırmacılara Çağrı

OHAL KHK'leriyle işinden edilen bir grup akademisyen ve insan hakları savunucusunun yan yana gelerek organize ettiği İnsan Hakları Okulu (İHO) bir çağrı yayınlayarak akademisyen ve araştırmacıları İnsan Hakları Okulu Çalışma Metinlerine katkı sunmaya davet etti. Çağrıda çalışma metinleri aracılığıyla insan hakları alanındaki sorunları konu edinen bilimsel çalışmaların, nitelikli akademik tartışmaların hakların özneleri ve savunucularıyla buluşmasına olanak sağlamayı hedeflenildiği belirtildi. 

OHAL KHK'leriyle işinden edilen bir grup akademisyen ve insan hakları savunucusunun yan yana gelerek organize ettiği İnsan Hakları Okulu (İHO) bir çağrı yayınlayarak akademisyen ve araştırmacıları İnsan Hakları Okulu Çalışma Metinlerine katkı sunmaya davet etti.

Çağrıda çalışma metinleri aracılığıyla insan hakları alanındaki sorunları konu edinen bilimsel çalışmaların, nitelikli akademik tartışmaların hakların özneleri ve savunucularıyla buluşmasına olanak sağlamayı hedeflenildiği belirtildi. 

İnsan Hakları Okulu'nun çağrısı şöyle; 

"Türkiye’de akademik özgürlüğün giderek daralması insan hakları alanında çalışan akademisyenlerin çalışma konularını ve biçimlerini de büyük ölçüde etkilemektedir. Hem Türkiye’de hem de dünyada insan hakları alanında yaşanan çok önemli gelişmeler ve can yakıcı insan hakları sorunlarına ilişkin çalışmalar Türkiye akademisinin sınırları içinde giderek daha az yer bulabilmektedir.

Kapatılan Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi, 2006 ile 2017 yılları arasında insan hakları alanının öncelikli sorunları üzerine nitelikli akademik çalışmaları ve tartışmaları ilgili akademisyenler ve hak savunucularıyla buluşturan on sekiz çalışma metni ile alana önemli bir katkı yapmış, bilim insanlarının çalışma ortamını zenginleştirmişti. İHM’nin başlattığı bu faaliyetin, akademik özgürlüğün özellikle de insan hakları konularında çalışanlar bakımından sınırlı olduğu koşullarda sürdürülmesinin büyük bir önemi olduğuna inanıyoruz.

Bu nedenle, eleştirel ve alternatif bir akademik özgürlük alanı yaratmayı amaçlayan İnsan Hakları Okulu, insan hakları alanındaki sorunları konu edinen bilimsel çalışmaları, iki ayda bir “Çalışma Metinleri” olarak yayınlamaya devam ederek nitelikli akademik tartışmaların, hakların özneleri ve savunucularıyla buluşmasına olanak sağlamayı hedeflemektedir.

Bu hedef kapsamında, araştırmacıların “Çalışma Metni” olarak gönderdiği ve yayın kurulumuzun incelemesinden geçen eserler telif ödenerek İnsan Hakları Okulu tarafından online yayımlanacaktır. Yayımlanan eserlerdeki fikirlerin, yazarın isteği doğrultusunda düzenlenecek tartışma toplantıları ile yaygınlaştırılması planlanmaktadır.

İnsan Hakları Okulu olarak akademisyen ve araştırmacıları “Çalışma Metinleri”ne katkı sunmaya, birlikte üretmeye ve tartışmaya çağırıyoruz."

Çalışma metinleri yayın kuralları için lütfen bakınız. 

Share
İlgili Eğitim