Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Geçmişle Yüzleşmede Konuşma ve Yazı Nasıl bir Rol Oynuyor?

Karakutu Derneği, Hafıza Yolculuğu Programı kapsamında düzenlediği Adalet Arayışı Seminerleri Aras Yayıncılık Yayın Yönetmeni Rober Koptaş ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan'ın konukluğunda geçmişle yüzleşmede yazı ve konuşmanın rolüyle devam ediyor. Buluşma 21 Kasım Perşembe günü saat 18:30'da DEPO İstanbul'da düzenlenecek. 

Karakutu Derneği, Hafıza Yolculuğu Programı kapsamında düzenlediği Adalet Arayışı Seminerleri Aras Yayıncılık Yayın Yönetmeni Rober Koptaş ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan'ın konukluğunda geçmişle yüzleşmede yazı ve konuşmanın rolüyle devam ediyor.

Buluşma 21 Kasım Perşembe günü saat 18:30'da DEPO İstanbul'da düzenlenecek. 

Seminerde Türk milli kimliğinin kurucu suskunluklarından biri olan Ermeni meselesi üzerinden konuşmanın ve yazının, geçmişle yüzleşmede nasıl bir rol oynadığı sorusu etrafında, son 25 yılda yaşanan dönüşümlere odaklanılacak.
 
 
"Yaza Yaza Yüzleşmek''
 
1990'lı yıllardan bu yana yazı, türlü formlarıyla Türkiye'de resmi tarihin üzerini örtmeye çalıştığı gerçekleri açık etmenin en önemli araçlarından biri oldu. Ermeni meselesi de, Türk milli kimliğinin kurucu suskunluklarından biri olarak, geçmişle yüzleşmenin en dinamik ve sarsıcı şekilde işlediği alanlardan biri oldu. Konuşma, yazının, geçmişle yüzleşmede nasıl bir rol oynadığı sorusu etrafında, son 25 yılda yaşanan dönüşümlere odaklanacak.
 
Rober Koptaş kimdir?
 
1977 İstanbul doğumlu. Aras Yayıncılık’ta ve Agos gazetesinde çalıştı. Kitaplar yayıma hazırladı, gazete yazıları, dergi makaleleri kaleme aldı. Halen Aras'ın yayın yönetmenliğini sürdürüyor.
 
"Yeni Dönemin Azınlık Medyası, Hafıza ve Agos"
 
Bilhassa 1990'lar ve sonrasında azınlık medyasının yaşadığı dönüşümler, Ermeni, Rum, Yahudi, Süryani medyasının hafızasız bir hale getirilen İstanbul'da bir anlamda yersiz yurtsuzlaşması ve tüm bu süreç bağlamında Agos'un hikayesi anlatılacaktır.
 
Yetvart Danzikyan kimdir?
 
1969 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğreniminin Pangaltı Ermeni Lisesi'nde (Ermenice ismiyle Mıkhitaryan'da) gördü. 1994-1998 yılları arasında İletişim Yayınları'nda editör olarak çalıştı. 1996 yılında Agos'un kuruluşuna katkı veren ekipte yer aldı. 1998 yılında NTV haber merkezinde editör olarak çalışmaya başladı. 2001-2005 yılları arasında bu kanalda haber müdürlüğü görevini yürüttü. 2006-2013 yıllara arasında CNBC-E Ekonomi kanalında editör ve haber müdürü olarak çalıştı. 2008 yılından itibaren Agos'ta köşe yazarlığı yapıyor. 2012-2013 yıllara arasında radikal.com.tr'de köşe yazarlığı yaptı. Yazıları ayrıca haftalık ek Radikal2'de ve aylık Birikim dergisinde yayınlandı. 2015 yılından bu yana Agos gazetesinin genel yayın yönetmeni olarak görev yapmaktadır.
 
Adalet Arayışı Seminerleri Nedir?
 
Hafıza Yolculuğu Programı kapsamında, Türkiye’de ve dünyanın diğer ülkelerinde toplumsal hafıza, geçmişle yüzleşme, hakikat ve adalet arayışı konularında araştırmacı, sanatçı ve aktivistlerin deneyimlerinin paylaşıldığı seminerleri kapsıyor.
 
Facebook etkinliği için lütfen bakınız. 
 
* Karakutu Derneği, Avrupa Birliği tarafından desteklenen BİRLİKTE: Yerel STÖ'ler için Kurumsal Destek Programı faydalanıcılarındandır. 

İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [JPG] [109.39K]
Share
İlgili Eğitim