Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Cinsel Yönelimle İlgili Temel Kavramlar ve Başvuruların Ele Alınması (İzmir)

Sosyal Politikalar Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Çalışmaları Derneği (SPoD),  Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi ve Siyah Pembe Üçgen Derneği İşbirliği ile ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlara ve öğrencilere yönelik “Cinsel Yönelimle İlgili Temel Kavramlar ve Başvuruların Ele Alınması”  başlıklı bir çalıştay serisi düzenliyor.

Sosyal Politikalar Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Çalışmaları Derneği (SPoD),  Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi ve Siyah Pembe Üçgen Derneği İşbirliği ile ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlara ve öğrencilere yönelik “Cinsel Yönelimle İlgili Temel Kavramlar ve Başvuruların Ele Alınması”  başlıklı bir çalıştay serisi düzenliyor.

calistay_banner_izmir_rvz
 
Çalışma 1 hafta sonunu kapsayacak, toplam tam 2 gün şeklinde gerçekleşecektir.  
 
Çalıştay serisisinin 11-12 Nisan tarihli çalıştay programını PDF Olarak Görmek İçin Tıklayın!
 
Çalışma İzmir’de 25-30 kişi arasında katılımcı ile gerçekleşecek, katılımcılara program sonunda katılım belgesi verilecektir. 
 
Çalıştaylara kimler katılabilecek? 
 
Psikiyatri uzmanları, psikiyatri asistanları, psikologlar, çocuk psikiyatristleri, pedagoglar, PDR uzmanları, sosyal hizmet uzmanları, psikiyatri hemşireleri katılım için başvurabilirler.
 
Katılım Şartları
 
Bu program kapsaminda 1 tam hafta sonu olacak şekilde 1 çalıştay duzenlenecektir. Programin tamamina katılım ücreti toplam 250 TL olup, ödemelerle ilgili ayrıntılı bilgi katılımcı listesi açıklandıktan sonra katılımcılarla paylaşılacaktır. Çalıştaylardan elde edilen gelir, SPoD Ruhsal Danışmanlık Ağı çalışmalarının devamlılığı için kullanılacaktır. Katılım Belgesi için her 2 güne eksiksiz bir şekilde katılım şarttır. 
 
Başvuru için:  [email protected] adresine  CV ve kısa bir niyet mektubu yollamanız yeterlidir.
 
Son başvuru tarihi  27 Mart Cuma  günüdür. Katılımcı listesi takip eden hafta içinde açıklanacaktır.
 
Eğitim Özel Dokuz Eylül Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Erdem Cad. No:71- Buca/İzmir’de gerçekleşecektir.
Başvuru ve sorularınız için Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’ne [email protected]  adresinden ulaşabilirsiniz
 
 
Eğitmenlerin kısa özgeçmişleri Psikiyatri Uzmanı Dr. Seven Kaptan, 2011 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde psikiyatri uzmanlık eğitimini tamamladı.  2011-2012 yılları arasında Şırnak Cizre Devlet Hastanesi’nde zorunlu hizmetini tamamladı. Prof Dr. Şahika Yüksel danışmanlığında hazırladığı uzmanlık tezinde İstanbul Tıp Fakültesi Psikonevroz- Psikoterapi birimine başvuran transseksüel bireylerin ruh sağlıkları, aile ve sosyal destek ağları ve yaşam kalitelerini inceledi; 2,5 yıl süren bu tez hazırlık döneminde transseksüel grup psikoterapilerinde gönüllü terapist olarak çalıştı. Şu an SPOD (Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği) bünyesinde aylık oturumlarla yürütülen transseksüel bireylere yönelik  grup psikoterapilerinde gönüllü terapist olarak çalışmaktadır. Homofobiye Karşı Ruh Sağlığı Girişimi kurucu ve eğitimcilerinden olan Seven Kaptan, çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşilerde toplumsal ve bireysel homofobinin nedenleri, ruh sağlığı üzerindeki travmatik etkileri ve çözüm önerileri gibi konularda aktarımlarda bulundu. Üyesi olduğu CETAD (Cinsel Eğitim, Araştırma ve Tedavi Derneği)’ın 2008 yılında kurulan LİSTAG (LGBT Aileleri İstanbul Grubu) işbirliği ile organize ettiği lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel bireylerin aile üyelerine yönelik bilgilendirme ve destek toplantılarında  4 yıldır co-terapist olarak çalışmaktadır.

 

Psikiyatri Uzmanı Dr. Koray Başar, Hacettepe Üniversitesi’nde 2000 yılında tıp doktorluğu, 2007’de psikiyatri uzmanlığı eğitimini tamamladı. Halen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Öğrencilik ve asistanlık yıllarında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile ilgili yaptığı çalışmalar uzmanlık sonrasında da devam etmiş, çeşitli meslek grupları ve öğrencilere yönelik eğitim programları düzenlenmesinde görev almış ve sunum yapmıştır. Homofobiye Karşı Ruh Sağlığı Girişimi bünyesinde çalışmaya devam etmektedir. 2010 yılında Cinsel Eğitim Tedaviler ve Araştırma Derneği’nin (CETAD) verdiği cinsel terapi eğitimini tamamlamıştır. İki yıldan uzun süredir Ankara’da eşcinsel, biseksüel, trans ailelerinin yaptığı aylık toplantılara gönüllü hekim olarak katılmaktadır.

 
Yrd. Doç. Dr. Yudit Namer, Psikoloji lisans eğitimini İngiltere’de Kent Üniversitesi’nde, Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimini ABD’de Loyola Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2011 yılında EFPSA araştırma süpervizörü olarak başladığı kültürlerarası çalışmalarını klinik psikoloji ve politik psikoloji alanlarında sürdürmektedir. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden Klinik Psikoloji doktora derecesini almıştır. Halen Gediz Üniversitesi Psikoloji bölümünde görev yapmaktadır. Türk Psikologlar Derneği yönetim kurulu ve LGBTİ Çalışmaları Birimi, ve Varoluşçu Psikoterapiler Derneği denetim kurulu üyesidir.
 
 
Dr. Nezaket Kaya, 1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Yaklaşık 4 yıl kadar pratisyen hekim olarak sağlık ocağında çalıştıktan sonra 1997 de D.E.Ü.T.F. Psikiyatri Anabilim dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlamış ve aynı kurumda 2000 yılına kadar çalışmıştır. 1992 yılında başladığı Psikodrama eğitimini 1999 yılında tamamlayarak Psikodrama Yöneticisi olmuştur.  DEÜTF ve Bozyaka Hastanesi’nde grup terapilerini yürütmüştür. 2000-2011 yılları arasında Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde çalışmıştır. 2000 yılından bu yana travma olguları ile çalışmaktadır. 2009 yılında CETAD eğitimini tamamlayarak CETAD eğitimli cinsel terapistler arasına katılmıştır. Bir özel okulda gençlere cinsel gelişim eğitimi vermektedir. 
 
4 yıldır LİSTAG (LGBT Aileleri İstanbul Grubu) işbirliği ile organize ettiği lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel bireylerin aile üyelerine yönelik bilgilendirme ve destek toplantılarının İzmir ayağını yürütmektedir. Ayrıca  2000 yılından bu yana travma olguları ile çalışmaktadır. 2011 yılında kamu görevini bırakmış olup halen 15 yıldır açık olan muayenehanesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Terapi alanında Aldığı Eğitim ve kurslar; Grup Psikoterapisi (Psikodrama yöneticisi), Bireysel Psikoterapi (Cinsel Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile-Çift Terapisi Destekleyici Psikoterapi).
Share
İlgili Eğitim