Türkiye ve Almanya’da eşit haklara ulaşılmasına yönelik politikalar ve AB-toplumsal cinsiyet politikasına yönelik beklentiler nelerdir? Almanya’daki kadınlar AB’den neler bekliyor? Avrupa ve AB’nin toplumsal cinsiyet politikalarının, iki ülkedeki politik arenada ve tartışmalarda (hala) bir referans veya ilham kaynağı olarak görülüp görülmüyor mu? Güncel toplumsal cinsiyet politikaları ve sorunları nelerdir?
Bu sorulara 15 Mart 2013 tarihinde saat 19.30 ile 21.30 arası açık oturum toplantısında cevap bulmaya çalışılıyor. Konuklarımız Nebahat Akkoç, Ute Gerhard ve Birgit Laubach.
Nebahat Akkoç Diyarbakır’da bulunan KAMER isimli kadın örgütünün kurucularından biridir. Kendisi Türkiye’de ve yurtdışında özellikle kadına yönelik şiddete karşı mücadelesinden tanınmıştır.
Ute Gerhard hukuk ve sosyoloji profesörüdür ve yürüttüğü araştırma çalışmasında özellikle kadın sorunlarıyla ilgilenmiştir. Hukuk doktorasına sahip olan Birgit Laubach Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin yönetim kurulu üyesi ve kadınların eşit haklara ulaşılmasına yönelik aktiftir. Bu toplantı ile iki ülkedeki toplumsal cinsiyet politika ve gelişmeleri hakkında farkındalık yaratmak ve fikir alış verişini sağlamak hedeflenmektedir. Toplantımızda Türkçe Almanca eş zamanlı çeviri olacaktır. Aktif katılımınızdan mutluluk duyuyoruz
Dr. Ulrike Dufner
Heinrich Böll Stiftung Derneği
Türkiye Temsilcisi
Açık Panel Toplantısı
Almanya ve Türkiye’de kadınların durumu
Türkiye ve Almanya’da Feministlerin Bakışı
15 Mart 2013, Cezayir, Istanbul
Saat 19.30 – 21.30
Nebahat Akkoç, KAMER
Ute Gerhard, Prof. Univ. Bremen
Kolaylaştırıcı: Birgit Laubach, hbs
Toplantımızda Türkçe Almanca eş zamanlı çeviri olacaktır.
LCV: Banu Yayla 0212 249 15 54, [email protected]